Ohjeet onnistuneiden Tinder-treffien hankkimiseen
Vaikka monia hyviä sivustoja ja sovelluksia on olemassa seksiseuran hakemiseen, kärkipäässä on Tinder. Toki Tinderissä haetaan seuraa myös tositarkoituksella ja tiedän itsekin pariskuntia, jotka ovat tavanneet Tinderissä, Suomi24 Treffit -sivustolla tai E-kontaktissa, ja ovat päätyneet onnellisesti naimisiin!
Tinderissä on helppo etsiä kevyempää seuraa
Usein deittailu ja illanvietot ovat kuitenkin kevyempiä. Tinderin hieno puoli on se, että siellä voi kertoa selkeästi, millaista seuraa on etsimässä. Moni haluaa tapailla uusia ihmisiä ilman liian kovaa painetta siitä, että jokainen deitti on mahdollinen elämänkumppani. Joillekin seksiseura tai muuten vähän kevyempi tuttavuus on ensisijaista. Miesten ja naisten välistä eroa on paljonkin siinä, miten tätä asiaa ilmaistan. Jos nainen uskaltaa kertoa profiilissaan, että hän hakee seuraa ilman seurusteluajatuksia, hän saa helposti aivan tolkuttoman määrän viestejä, jotka ovat todella törkeitäkin ja ovat käytännössä epäkohteliaita. Miehet taas voivat hakea kevyemmällä otteella seuraa ilman pelkoa kovasta häirinnästä tai siitä, että yhtäkkiä yksityisviesteinä olisi tullut useita kuvia ventovieraiden ihmisten genitaaleista. Tinderissä ei voi nykyään lähettää kuvia chat-puolella, joten dick-pic-pelkoa on turha potea 🙂
Tässä artikkelissa kerron omia kokemuksiani Tinderin käytöstä. Toivottavasti löydät vinkkejä, joilla itsekin menestyt Tinderissä.
Sisältö
Tinder käyttöohjeet
Olen lukenut lähes kaiken, mitä Tinderistä netissä kerrotaan – aina peruskäyttöohjeista siihen, miten monenlaisia kokemuksia Tinder antaa. Jokin aika sitten päätin myös itse luoda profiilin Tinderiin ja nyt minulla on kiitettävä määrä kokemuksia Tinderistä omakohtaisesti. On ollut todella valaisevaa huomata, miten lukemani asiat näkyvät käytännössä.
Onneksi Tinder on ilmainen seuranhakusivusto. Profiilin luomista ei siis tarvinnut juuri pohtia. Jos Tinder ei ole kiva, sieltä pääsee helposti poistamaan tilinsä. Mutta minä olen aika tykästynyt siihen enkä aio lähteä minnekään 😉
Tinder rekisteröityminen
Tinder vaatii joko Facebookin tai puhelinnumeron, jota voit rekisteröityä sen käyttäjäksi. Tinder ilman Facebookia on siis mahdollista ja valitsin itsekin tämän vaihtoehdon. Silloin Tinder ei saa sinusta kerättyä kaikenlaisia tietoja, joita se Facebookin kautta rekisteröinnissä vaatii.
Tinder kirjautuminen ilman Facebookia onnistuu helposti. Annat puhelinnumerosi ja kirjoitat saamasi ”salasanan” Tinderin kirjautumissivulle.
Jotta voit luoda Tinder profiilin, sinun täytyy laittaa profiiliin itsestäsi valokuva. Se on käytännössä ainoa asia, jonka Tinder tarvitsee, ennen kuin pääset katsomaan muiden käyttäjien profiileja. Kun teet tilin Tinderiin, voit kirjoittaa etunimesi ja ikäsi, mutta nekään eivät ole pakollisia tietoja. Valokuva onkin se kynnyskysymys ja monella rohkaistuminen profiilin luomiseen tyssää tähän.
Ehdotan, että etsit valmiiksi tai mikä parempaa, otat kokonaan uuden valokuvan itsestäsi Tinderiä varten. Vasta sitten lataat Tinder-sovelluksen puhelimeesi ja aloitat rekisteröitymisen Tinderiin. Heti aluksi voit valita, haluatko rekisteröityä Tinderiin ilman Facebookia eli puhelinnumerolla vai Facebookin kautta. Vahvistettuasi rekisteröinnin valitse jo etukäteen valikoimasi valokuva puhelimestasi ja olet valmis! Tinderiin kirjautuminen on hyvin helppoa. Facebookin avulla rekisteröityminen Tinderiin on helpointa, mutta myös Tinder ilman Facebookia on yhden askeleen päässä. Kirjautuminen on tehty todella helpoksi!
Tinder – sovellus puhelimessa vai Tinder tietokoneelle?
Tällä hetkellä Tinderiä voi käyttää Suomessa vain puhelimella. Tietokoneella eli verkkoselaimen kautta käytettävä Tinder on kokeiluvaiheessa muutamissa maissa ympäri maailman, mutta sen rantautumisesta Suomeen ei ole tietoa. Nykyisellään Tinderiä pitää tyytyä käyttämään vain omalla kännykällä. Kun lataat ilmaisen Tinder-sovelluksen puhelimeesi, pääset rekisteröitymään käyttäjäksi muutamalla klikkauksella. Pisin aika menee siihen, kun mietit, minkä valokuvan valitset profiiliisi.
Kaikkein paras ja ytimekkäin neuvo Tinder-profiilin kuvan valitsemiseen tulee tässä: katso kameraan ja hymyile. Se oli siinä. Helppoa, eikö vain? Olen aivan tosissani. Ja kameraan katsominen pitää tehdä niin, että silmäsi näkyvät ja saat ikään kuin katsekontaktin. Tämän yksinkertaisen tosiseikan puolesta puhuvat kaikki tutkimukset sekä omakohtainen kokemukseni. Kerron tässä artikkelissa kaiken siitä, miten voit parantaa tai huonontaa mahdollisuuksiasi Tinderissä.
Ilmainen Tinder vs. Tinder Plus
Ilmainen Tinder on siis se perusversio, jonka lisäksi on olemassa maksullinen Tinder Plus -palvelu. Ilmainen Tinder riittää mielestäni aika pitkälle, mutta joissain tilanteissa olen huomannut Tinder Plus ostoksen olleen käyttäjälleen ihan hankkimisen arvoinen juttu.
Jos pohdit, hankkisitko heti maksullisen Tinder Plus palvelun vai kokeilisitko ensin, miten ilmainen Tinder toimii, suosittelen pysymään ilmaisversiossa. Vasta kun olet oppinut käyttämään Tinderiä ja huomannut, onko se sinulle sopiva paikka seuranhakuun, voit alkaa miettiä, olisiko Tinder Plus tarpeen. Suurin osa ihmisistä varmasti pärjää ihan perusversiolla. Tinder Plus tekee eri kikoilla sen tempun, että se säästää sinulta aikaa seuranhaussa. Kerron miten:
Ilmainen Tinder antaa sinun selata ja swaipata muiden profiileja loppumattomiin. Jokaisen profiilin kohdalla sinun tulee valita, sanotko profiilille kyllä vai ei eli tykkäätkö vai etkö tykkää siitä. Kun olet valintasi tehnyt, et voi perua sitä ja Tinder heittää puhelimen näytölle seuraavan profiilin arvioitavaksesi.
Voit tykätä maksimissaan sadasta profiilista 12 tunnin aikana, jonka jälkeen Tinder ilmoittaa, että saat lisää tykkäyksiä käyttöösi 12 tunnin kuluttua. Et siis voi tykätä kaikista vastaantulijoista, tai jos teet niin, selailusi päättyy sataan henkilöön.
Tinder Plus ei rajoita tykkäyksiä. Sen lisäksi voit palata taaksepäin, jos painoitkin vahingossa ei kun tarkoitit kyllä, tai toisinpäin. Tämä on kieltämättä aika kiva lisäominaisuus, sillä joskus ainakin itse onnistun swaippamaan kaksi profiilia peräkanaa pois, vaikka oli tarkoitus swaipata vain se yksi.
Joskus se ärsyttää, koska väliin osui oikeasti kivan näköinen profiili. Pahin tilanne on kuitenkin se, jos annat vahingossa jollekulle super like eli supertykkäys tähden. Itse en ole tätä tehnyt, mutta olen katsonut vierestä ystävien kipuilua, kun super like meni jonnekin, mikä piti kokonaan sivuuttaa. Pahempi juttu, mutta Tinder Plus antaa mahdollisuuden perua moinen erhe.
Tinderin super like toiminto
Mikä tämä super like oikein on? Nykyään Tinder tarjoaa ilmaisessa versiossa käyttöösi myös super like näppäimen. Suomeksi tämä Tinder ominaisuus on siis supertykkäys. Kun klikkaat jonkun Tinder-profiilin kohdalla super like, hän saa tiedon supertykkäyksestä, eli että tykkäät hänen profiilistaan erityisen paljon. Kun tämä henkilö sitten selaa omaa Tinderiään ja sinun profiilisi tulee kohdalle, hän saa tietää, että juuri sinä annoit hänelle super like klikkauksen. Super like näkyy siten, että käyttäjän nimen vieressä on sininen tähti, minkä lisäksi profiilikuvan koko alareuna hohtaa sinisen sävyisenä.
Tinder super like toimintoa voi käyttää vain kerran päivässä, joten sen kanssa kannattaa olla säästeliäs. Super like onkin Tinderissä erityinen kohteliaisuus!
Tinder Plus, joka on maksullinen palvelu, antaa käyttäjälle mahdollisuuden klikata super like jopa viisi kertaa päivässä yhden sijaan. On sitten toinen juttu, kokeeko super like toiminnon hyödyllisenä vai ei. Karkeasti ottaen, jos mies huomaa naisen antaneen super liken, se hyvin todennäköisesti johtaa matchiin ja keskusteluun. Naisille, jotka etsivät miesseuraa, Tinder super like saattaa olla todella imartelevaa ja kallistaa vaakaa pohdintatilanteessa varmasti enemmän tykkäyksen suuntaan.
Oma kokemukseni Tinderin super like ominaisuudesta on positiivinen, mutta en yleensä edes muista sen olevan olemassa. En siis käytännössä koskaan käytä sitä. Toinen puoli asiaa on, että olen saanut aika monta super likea miehiltä.
Minulta meni jonkin aikaa uutena Tinder käyttäjänä tajuta, miten homma toimii ja mitä se sininen tähti tarkoittaa. Kun sen merkitys on tiedossa, huomaan miten se vaikuttaa minuun: jos miehen profiili ei muuten herätä kiinnostusta, en edes huomaa super like tähteä tai saatan huomata sen swaipattuani jo profiilin pois. Jos taas pysähdyn hyvän profiilin ääreen ja kiinnostun, herättää sininen tähti minussa ihan vilpitöntä innostusta. Kyllä se aika helposti tarkoittaa, että klikkaan tykkää-nappia. Tosin näin käy äärimmäisen harvoin, harmi kyllä.
Millainen on hyvä Tinder profiili
Tehdään nyt vaikka niin, että kerron yksioikoisesti, mitä EI SAA laittaa Tinderiin, jos olet mies ja aiot saada naisista matcheja:
Aloitetaan profiilikuvasta, koska se kerta kaikkiaan on Tinderissä kaikkein tärkein. Profiilikuvasi on se, jonka swaippaava eli sormellaan ruutua pyyhkäisevä nainen ensimmäisenä näkee ja reagoi siihen. Jos profiilikuvassasi on tietty asia pielessä, nainen ei klikkaa kuvaasi sen vertaa, että hän lukisi kuvauksesi eli Tinder esittelyteksti osion tai katsoisi muita kuviasi, vaan hän swaippaa vasemmalle.
Seksiseuraa Tinderistä – näin se onnistuu
Paras tapa löytää hyvää seksiseuraa netistä on mennä laadukkaalle seuranhakusivustolle. Yksi parhaiten toimivista sovelluksista on Tinder, koska se on täynnä oikeita ihmisiä eikä feikkiprofiileja. Jos pitää valita ilmainen tapa hankkia seksiseuraa, Tinder on mielestäni top 3:ssa.
Ihan ensin sinun täytyy olla sinut sen kanssa, että haluat seksiseuraa. Siinä ei ole mitään piiloteltavaa tai hävettävää, ainakaan jos olet sinkku. Varattu etsii seksiseuraa yleensä varovaisemmin esimerkiksi Victoria Milan sivuston turvin.
Kun uskallat kertoa, mitä etsit, luo profiili, jossa olet omana itsenäsi. Jos piiloudut Tinderissä kasvottoman kuvan ja feikkinimen taakse, et tule löytämään hyvää seksiseuraa.
Erityisesti naiset kaipaavat seksiseuraltakin tiettyä luotettavuutta. Kukapa uskaltaisi hypätä yhden illan juttuun kanssasi, jos et edes näytä naamaasi tai kerro itsestäsi mitään? Naiset ovat erittäin hyvästä syystä varovaisia ja etsivät profiilistasi merkkejä, joiden perusteeella voivat luottaa olevansa turvassa ollessaan kahden kesken kanssasi.
Niin miehet kuin naisetkin etsivät seksiseuraa Tinderistä, mutta heillä on erilaiset tavat ilmaista sitä. Jos naisen profiilissa lukee, että hän ei halua yhden illan juttuja, älä lähde yrittämään. Kunnioita toisen toiveita, sillä löydät kyllä seuraa, joka etsii samaa hauskanpitoa kuin sinäkin.
Jos kuvausta ei ole tai esittelytekstissä lukee ”käydään kahvilla” tai jotain muuta kevyttä, nainen voi haluta kanssasi seksiä ilman vakavampaa suhdetta tai tapailua.
Olennaista on, että osoitat olevasi oikea ihminen, jonka kanssa nainen voisi uskaltaa olla ja pitää hauskaa – ilman epämääräisyyttä ja piileskelyä.
Miesten Tinder-kuvien pahimmat virheet
Sumeat ja epätarkat kuvat
Kun ihminen katsoo puhelimensa näyttöä ja siihen ilmestyy rakeinen tai epätarkka kuva, hän reagoi väistämättä negatiivisesti. Aivot joutuvat työskentelemään saadakseen näkökenttään ilmestyneen asian piirtymään jotenkin oikein. Tällaisen kuvan kohdalla aivoissa ei aktivoidu lainkaan ne osa-alueet, joiden toivoisit, vaan katsoja reagoi kuvaan kokien sen työläänä ja raskaana, eli suoraviivaisesti epäviehättävänä.
Suttuisesta kuvasta ei näe, miltä sinä näytät, vaikka olisit siinä esillä koko komeudessasi. Naisessa se herättää vaistomaisesti epäilyä: onko sinulla jotain salattavaa, kun et näytä itseäsi? Kovin epätarkka kuva kertoo myös panostuksestasi: etkö ole jaksanut vaivautua seuranhakuun sen vertaa, että olisit ottanut valokuvan, joka ei ole tärähtänyt? Se antaa jotain vihjettä siitä, kuinka vähän vaivaa jaksat nähdä deittisi eteen…
Kuvat, joissa ilmeesi on kiukkuinen
On aivan käsittämätöntä, kuinka paljon olen swaipannut miesten kuvia, joissa heillä on vihainen tai huonotuulinen ilme kasvoillaan! Ei ole mitään seksikästä tai kiinnostavaa siinä, että olet ahdistuneen oloinen ja katsojalle tulee sellainen olo, että sinua pitää jotenkin lepytellä tai olla mieliksi, jotta pärjäät itsesi kanssa.
Olen huomannut, että kun vietän jonkin aikaa Tinderissä swaippaillen, minulle tulee jopa huono mieli. Se ei ole mikään ihme, jos puhelimeni ruudulla näkyy toinen toistaan huonovointisemman ja tuimemman näköisiä miesten naamoja! Aivot, ainakin terveet sellaiset, toimivat peilaten toisten tunnetiloja. Jos olen juuri nähnyt viidessä minuutissa sata myrtsinaamaa, huomaan olevani vähän ankeutunut itsekin. Arvatkaa vain, saavatko nämä kuvat minut swaippaamaan oikealle vai vasemmalle!
Tutkimukset, tindaavat ystäväni ja oma kokemukseni sen sanovat: katso kameraan ja hymyile. Sen ei tarvitse olla suuri hammashymy, vaan riittää, että hymyilet vienostikin. Vakava, totinen ilme näyttää valokuvassa heti vihaiselta. Ei kukaan halua treffeille tai sänkyyn vihaisen miehen kanssa!
Profiilikuva, jossa on aurinkolasit päässä
Katse on tärkein viestintäväline ihmisten välillä. Sulkiessasi tahallasi pois tuon viestintäkanavan, jätät suuren määrän mahdollisia matcheja saamatta.
Olen keskustellut asiasta usean ystäväni kanssa, jotka käyttävät Tinderiä aktiivisesti. Sekä minä että moni ystävistäni (jotka ovat 25-40-vuotiaita naisia) eivät koskaan tykkää profiileista, joiden ensimmäinen kuva on mies aurinkolasit päässään. Aika hurjaa, kun ajattelee, kuinka tavattoman moni ilmestyy Tinderissä eteeni aurinkolasit päässä. Sitä siis todella tekee moni, minua on alkanut jopa naurattaa tämä ilmiö.
Ehkä aurinkolasikuvan laittaminen on helppoa, koska siinä et tule niin nähdyksi. Sinusta tuntuu turvalliselta olla edes vähän piilossa, koska arvioitavana oleminen Tinderissä tuntuu suurimmasta osasta ihmisiä vähän epämukavalta. Älä anna tällaisen asian pilata muuten hyvää profiiliasi, vaan laita ensisijaiseksi kuvaksi Tinder-profiiliin kuva, jossa sinulla ei ole aurinkolaseja. Voit esitellä hienoja raybanejasi sitten vaikka kolmannessa tai neljännessä kuvassa, mutta ensisijaisesti sinun täytyy antaa naisen nähdä jo ensi vilkaisulla, että katsot häntä kohti. Se on ihan vaan tiedettä, kuulkaas.
Ja te kaikki, jotka olette Tinderissä salaa kumppaniltanne: ihan vain tiedoksi, että asia selviää kyllä jossain vaiheessa. Kun joku tuttu näkee sinut Tinderissä, hän kyllä tunnistaa sinut aurinkolaseista huolimatta. Älä ole toope. Tinder on kovin julkinen paikka ja vaikkapa puolison on helppo tarkistaa, oletko Tinderissä, jos epäilykset heräävät. Siihen on olemassa omat sovelluksensa ja netistä löytyy jopa ohjeet siihen, kuinka voi helposti selvittää, onko oma kumppani Tinderissä. Tällaisessa tapauksessa ota aurinkolasit pois päästä ja siirry Victoria Milaniin.
Kuva, jossa et katso kameraan
Jos katsot poispäin kamerasta, katsot poispäin naisesta. Et tule kertoneeksi, että olet tyylikäs, eteerinen tai itsevarma. Viestit sen sijaan, että olet ei-kiinnostunut, poissaoleva, epävarma ja passiivinen.
Jos profiilissasi on useita kuvia, jossain niistä voit toki katsoa muualle kuin kameraan, siitä ei ole mitään haittaa. Mutta jos ensimmäinen naisille näkyvä kuvasi on kuva, jossa et katso ikään kuin naista silmiin, menetät todella paljon tykkäyksiä. Nopea reaktio kuvan ilmestyessä näytölle on psykologisesti nimittäin, että ”ai sinua ei nappaa katsoa edes mua päin, no ei sitten”. Vaikka kuinka haluaisimme huijata ja väittää, että tarkastelemme asioita kovin monisyisesti, Tinderissä nopeat, primitiiviset reaktiot hallitsevat. Sen sijaan, että vastustat asiaa, hyväksy se, että katsekontakti on kaiken a ja o.
Tämä muuten pätee myös peilin kautta otettuihin selfieihin, joissa katsot omaa peilikuvaasi tai puhelimen näyttöä. Ymmärrän, että olet katsomassa miltä näytät, koska haluat edustavan kuvan itsestäsi. Mutta vaikutus on sama: näytät keskittyneen jonnekin muualle kuin naiseen, joka voisi haluta olla kanssasi tekemisissä.
Kuva, jossa olet ilman paitaa
Tästä kinataan aina, joten sanon heti aluksi, että joskus kuvassa voi kyllä olla hyvällä maulla ilman paitaa. Tämä tarkoittaa kuitenkin sitä, että olet uimari tai painiharrastaja tai jotain, ja kuva liittyy harrastustilanteeseen. Eli jos kuvan ensisijainen viesti on kertoa jotakin sinusta ja se myös näyttää paljasta pintaa, se on ihan ok.
Itsetarkoituksellinen nakuilu sen sijaan on mautonta. Pahimmasta päästä on kuvata paljasta ylävartaloa niin, että sinusta ei näy kasvojakaan. Myös kuntosalin pukuhuoneselfiet ovat useimpien naisten mielestä negatiivisia.
Muistutan taas, että jos profiilissasi on monta erilaista kuvaa, yksi niistä saa olla vaikka saliselfiekin, mutta ole varovainen ja harkitsevainen sen käyttämisessä. Ensisijaiseksi profiilikuvaksi paidattomasta kuvasta ei ole koskaan! Ei edes silloin, kun olet hakemassa pelkkää seksiseuraa.
Ei siis niinkään ole olennaista se, näkyykö paljasta pintaa, vaan se, millaisen viestin kuva antaa. Jos olet paidaton valokuvassa, joka on otettu rannalla vaikka lentopallopelin yhteydessä, luot positiivisen kuvan. Jos poseeraat peilille ja katsot samalla vihamielisen näköisenä (eli luultavasti pyrit olemaan vakavasti otettava tai seksikäs), saat aikaan negatiivisen reaktion.
Saliselfie
Sanotaan se nyt vielä uudestaan, että mieluiten ei. Mutta jos se on sinulle tärkeää ja haluat sisällyttää saliselfien profiiliisi, laita se muiden joukkoon. Älä koskaan laita saliselfietä ensisijaiseksi profiilikuvaksi. On olemassa harvoja poikkeuksia, jolloin kuvassa miehellä on vaatteet päällä ja kuva on kaikin puolin hyvä ja se nyt vain on sattumalta otettu kuntosalimiljöössä.
Vain yksi kuva
Sinulla on mahdollisuus lisätä profiiliisi yhteensä 6 kuvaa itsestäsi sekä lisäksi linkittää instagram-tilisi kuvat osaksi Tinder-profiilia. Miksi et hyödyntäisi tätä mahdollisuutta? Jos sinulla on vain yksi profiilikuva, se saattaa herättää epäilyksiä. Etkö ole valmis panostamaan deittailuun? Haluatko näyttää itsestäsi vain tietyn osan ja tietystä kuvakulmasta? Onko kyseessä wanha kuva ajoilta, jolloin vielä näytit hyvältä? Monipuolisuus kunniaan: kaikissa kuvissa ei tarvitse näyttää erityisen hyvältä. Tärkeämpää on tuoda esiin, että olet aito ihminen etkä pelkää näyttää itsestäsi muutakin kuin sen yhden tosi onnistuneen valokuvan. Vaikka sanotaan, että yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, Tinderissä yksi profiilikuva ei kerro kuitenkaan tarpeeksi.
Sama ilme kaikissa kuvissa
Tämä sama ”yhden kuvan ongelma” on myös silloin, kun kaikki kuvasi ovat about samanlaisia kasvoselfieitä. Tämä on ehkä enemmän naisten ongelma Tinderissä, mutta myös monet miehet ottavat itsestään pelkkiä mysteeri-ilme-selfieitä, joista swaippailija ei käytännössä saa mitään irti. Sinulla ei varmasti ole olemassa vain yhtä ilmettä ja vain yhtä kuvakulmaa!
Vain kasvokuvia
Kasvokuvat ovat erittäin tärkeä osa tinder-profiiliasi, mutta ethän valitse itsellesi kuutta kasvokuvaa. Tinderin maailma on valitettavasti hyvin pinnallinen maailma ja siksi siellä ihmiset haluavat arvioida myös kehoasi. Huolellisesti tietystä kuvakulmasta otetulla kasvokuvalla on helppo piilottaa ylipaino ja vaikuttaa tosi fitiltä.
Huomaa tämä! Tässä ei todellakaan ole ongelmana pyöreä muotosi, vaan väärän kuvan antaminen itsestäsi. Naiset katsovat kokovartalokuvia hyvin eri tavalla kuin miehet, eivätkä vaatimukset ole samoja. Jos profiilistasi huomaa, että piilottelet vartaloasi erityisellä huolella, se kertoo huonosta itsetunnosta ja epävarmuuksistasi. Sellainen ei ole viehättävää. Sen sijaan vilpittömyydellä saa usein paljon enemmän pisteitä, tai tässä tapauksessa tykkäyksiä.
Itse kiinnitän huomiota juuri katseeseen, hymyyn ja olemukseen. Olen swaipannut oikealle eli tykännyt monista profiileista, joissa mies on selvästi isokokoinen. Sillä ei ole minulle väliä, jos mies vaikuttaa hyvinvoivalta, energiseltä ja itsevarmalta. Ah, millaista seksiä minulla onkaan ollut isojen poikien kanssa…Mutta puhutaan siitä joskus toiste.
Wanhat kuvat
Vanhan kuvan lisääminen on silkkaa huijaamista! Haluathan, että deittikumppanisi tunnistaa sinut ensitreffeillä? Monen miehen ongelma on se, että hyviä kuvia itsestä on vähän tai ei lainkaan.
Itsensä kuvaaminen tuntuu olevan tällä hetkellä enemmän naisten juttu, etenkin kun mennään ikähaitarissa yli 30-vuotiaisiin. Kun potentiaalisia profiilikuvia on vähän tarjolla, saatat valita itsestäsi vanhan kuvan ajalta ennen edellistä parisuhdettasi. Tämä ei ole järkevää. Nainen kokee todennäköisesti itsensä huijatuksi ja sinun kohtaamisesi treffeillä voi tuntua tosi negatiiviselta. Ei siksi, että olisit epäviehättävä, vaan siksi, että olet valehdellut. Siitä suosta onkin sitten aika vaikea nousta ylös.
Timosoini-kuvat eli kun naamasi ei mahdu ruudulle
Kun lisäät kuvia Tinderiin, joudut todennäköisesti rajaamaan ne uudelleen. Tinderissä on vain tietyn mallisia kuvia, johon joudut kaikki pysty- ja vaakakuvasi muokkaamaan. Tämä aiheuttaa välillä ns. timosoini-ongelman, jossa naamasi täyttää neliömäisesti koko profiilikuvasi.
Naisena on todella raskasta selata Tinderiä ja nähdä koko ajan profiilikuvia, joissa edes miehen naama ei mahdu ruudun rajoihin. Tällainen kuva tuntuu tulevan liian lähelle, se ei imartele ketään ja on usein jopa jollain tapaa säikäyttävä. On selvää, että tällainen profiilikuva saa swaippauksen vasemmalle, eli kielteisen päätöksen.
Kuvat, joista sinua ei tunnista
Tinderissä kohtaan harmillisen paljon profiilikuvia, joista on vaikea tai ihan mahdoton päätellä, minkä näköinen henkilö on. Niskakuvat, kaukokuvat ja jotkin ihan ***** kuvat (esim. Tapparan tai Audin logo) eivät sovi profiilikuvaksesi. Ei, ei ja vielä kerran ei. Sinun on tarkoitus tuoda esiin itseäsi. Jos olet kivenkova Tappara-fani, valitse kuva, jossa olet matsissa Tapparan kaulaliina kaulassa.
Ryhmäkuvat
Ryhmäkuvat ovat sinänsä hyvä idea, siis oikein hyvä idea. Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että kun mies on osana ryhmää, hän vaikuttaa naisten silmissä viehättävämmältä. Varsinkin, jos muut ryhmän jäsenet ovat sinua semisti komeampia.
Mutta pääasialliseksi profiilikuvaksi ryhmäkuva ei sovi, koska siitä on hyvin hankala päätellä, kuka se päähenkilö on. Ryhmäkuvat sopivat toissijaisiksi kuviksi. Ne osoittavat, että olet sosiaalinen ja sinulla on toimivia ihmissuhteita. Humalaisia ryhmäkuvia, joissa poskesi hohkaavat punaisina ja silmät seisovat päässä, ei kannata mielestäni säilyttää puhelimessa lainkaan. Saati sitten jakaa sellaisia muiden nähtäväksi Tinderissä.
Anonyymi profiili
Miehet eivät juuri edes tiedä tästä, mutta naisena voin kertoa, että Tinder tarjoaa minulle jatkuvasti profiileja, jotka ovat anonyymeja. Ne ovat pääasiassa sellaisia, joissa ainoana kuvana on jokin netistä ladattu piiskan tai käsirautojen kuva. Käyttäjänimi on jotakin BDSM:ään liittyvää, kuten ”Master” tai ”Kurittaja”. Kuvauksessa todetaan parilla sanalla, että etsitään naisia BDSM-seksiä varten.
Mitä tästäkin sitten sanoisi…. Turvallista BDSM-seksiä ei todellakaan harrasteta täysin ventovieraan ihmisen kanssa, joka ei näytä naamansa tai kerro nimeään. Subin eli alistuvan osapuolen rooliin ei kukaan läheskään tervepäinen nainen lähde, jos ei ole yhtään mitään tietoa siitä, kuka on se mies, joka haluaisi olla dominoimassa.
Tiedän, että jotkut naiset vastaavat näihin profiileihin, ne eivät siis ole täysin kelvottomia. Olisi matcheja huomattavasti lisäävää tehdä profiilista sellainen, että kerrot miten asiassa edetään. Osoita, että olet osaava ja luotettava D. Et mene yhtäkkiä jonkun humalaisen naisen luokse ja ala sitoa, vaan tapaat ensin vaikka kahvilassa ja juttelette siitä, mitä ehkä haluatte yhdessä sovitusti tehdä.
On hyvin tiedossa, että ihmisillä on erilaisia käsityksiä BDSM:stä. Valtaan, orjuuttamiseen tai satuttamiseen liittyvät seksileikit vaativat täyttä luottamusta ja todellisuudessa subin roolissa olevalla on täysi valta kaikkeen mitä tapahtuu. Jotkut eivät tätä ymmärrä. Anonyymilla profiililla ei saa kalasteltua naisia hyvään BDSM-seksiin.
Jos haluat kinkyillä, tee ihan oikea profiili ja kerro siinä, että olet BDSM-orientoitunut. Se on fiksu tapa löytää sitä seuraa, jota haluat löytää. Et ehkä usko, mutta suosittelen kokeilemaan, mitä tapahtuu, kun uskallat näyttää naamasi. Tai jos kasvottomuutesi on osa peliä, kirjoita tekstiin enemmän kuin ”mies etsii subinarttua”.
BDSM vaatii kykyä hyvään kommunikaatioon, jotta se on turvallista ja nautinnollista. Jos nämä asiat eivät ole kunnossa, tee vielä töitä itsesi kanssa ennen kuin haet seksiseuraa tällä tavoin.
Kuvat exän, siskon, äidin tai naapurin Irman kanssa
Jos olet profiilikuvassasi toisen naisen kanssa, vaikuttaa se negatiivisesti kuvia swaippaavaan naiseen. Piste.
Kuvat julkkiksen kanssa
Miksi niin moni mies näyttää profiilikuvassaan peukkua Teemu Selänteen kanssa? Tämä on oikea epidemia! Julkkiskuvat eivät tee sinusta julkkista. Päinvastoin, saatat vaikuttaa hieman erikoiselta, jos elämäsi huippuhetki oli seisoa 5 sekuntia jonkun litmasen tai selänteen vieressä.
Tai että se, mitä haluat itsestäsi ensisijaisesti kertoa on, että tapasit kerran nopeasti jonkun julkisuuden henkilön. Uu, ihanko juttelit vai hyökkäsitkö päälle sanoen vain ”saaks ottaa kuvan” ja poistuit tilanteesta saman tien? Mieti aina, millaisen viestin annat. Se, että tuo hetki on ollut sinulle tärkeä ja se on kiva muisto, ei tarkoita että se kannattaa laittaa Tinder-kuvaksi.
Tinder esittelytekstin kirjoittaminen
Tinder profiilikuva on nyt pääosin käsitelty, joten siirrytään seuraavaan vaiheeseen: kuvaukseen. Tinder antaa sinun kertoa itsestäsi sanoin ja emojien avulla 500 merkin verran. Se on aika paljon ja 500 merkkiä antaa mahdollisuuksia monenlaiseen itseilmaisuun.
Tinder esittelytekstissä ei päde, että enemmän on aina parempi. On turha yrittää väkisin käyttää kaikkea annettua kirjoitustilaa. Eli ei mitään hätää!
500 merkkiä on tarjolla siksi, että sinulla olisi tilaa kertoa omalla tavallasi, kuka olet tai mitä etsit. Mutta erittäin tärkeää on hyödyntää tätä Tinderin esittelyteksti ominaisuutta edes jollakin tavalla. Hämmästyttävän moni Tinder-käyttäjä, niin mies kuin nainenkin, jättää kuvauksen kokonaan kirjoittamatta.
Sanotaan, että olet onnistunut ottamaan oikeaoppisen profiilikuvan. Kun kiinnostunut nainen klikkaa kuvaasi, hän toivoo näkevänsä loput profiilistasi. Mutta kas, hän ei näekään mitään, koska et ole kirjoittanut sanaakaan. Tämä ei kerta kaikkiaan riitä.
Tinder esittelyteksti – emojit eivät koskaan ole sanoja
Olen huomannut, että melko moni kiertää sanallisen kuvauksen laittamalla kuvaukseen pelkkiä hymiöitä tai muita emojeja. Emoji eli hymiö tai muu kuvasymboli on toki joskus parempi kuin ei mitään: joidenkin miesten kohdalla olen todennut ensisijaisen profiilikuvan olevan kiinnostava ja olen halunnut lukea kuvauksen. Siinä on ollut muutama emoji, joissa viestitään kiinnostuksesta yleensä useaan eri urheilulajiin, kahvin tai oluen juomiseen sekä ehkä juoksuharrastukseen.
Tällainen emojirivi on tosi tylsä, mutta jos kirjoittaminen tuntuu aivan mahdottomalta, on emojien käyttäminen Tinderissä toki kuitenkin selkeästi parempi kuin ei mitään. Mieti hetki, mitä voisit kertoa itsestäsi, jotta joku voi saada siitä jotain irti. Onko jotenkin kiinnostavaa tai erityistä, että tykkäät kaljasta tai jalkapallosta?
Ja jos kerrot tykkääväsi alkoholista, ajatteletko sen herättävän naisissa innostuneen reaktion? Kuka nainen innostuu positiivisesti ajatellen, että ihanaa, kun tämä tyyppi tykkää juoda, meillä on varmasti kivaa yhdessä ja seksikin toimii! Tuskin kukaan. Jokin muu elementti tarvitaan, jos toivot saavasi matcheja Tinderissä.
Tinder esittelyteksti – lyhenteet eivät ole sanoja
Emojien lisäksi yksi väistelevä tapa kirjoittaa itsestään Tinder kuvaus on käyttää vain lyhenteitä. Jos käytät kuvauksessa vain paria lyhennettä, otat sen riskin, että valtaosa normaalia kanssakäymistä kaipaavista naisista jättää profiilisi väliin. Harva meistä on ammattikirjoittaja, mutta edes pari sanaa voi jokainen saada itsestään irti.
Olen pitänyt paljon sellaisistakin kuvauksista, joissa ei ole edes kokonaisia lauseita, vaan listattuna allekkain erilaisia kiinnostuksen kohteita tai faktoja. Sinun ei siis tarvitse miettiä paljon, miten muotoilisit jonkin asian, jos se tuntuu vaikealta. Voit sanoa asiat vaikka yksittäisinä sanoina, listata asioita tai keksiä muun itsellesi sopivan tavan. Pääasia on, ettei kuvaus ole tyhjää täynnä.
Yksi silmäniskuhymiö ei kerro kellekään mitään, vaan lähinnä tuottaa profiiliasi klikanneelle naiselle pettymyksen, kun sinulla ei ollutkaan kertoa mitään lisää saadaksesi tykkäyksen ja matchin.
Nyt ehkä huomaat myös, että koska suuri osa miehistä toimii niin epäedullisesti itseään kohtaan Tinderissä, sinun on helppo nousta parhaimmistoon kuvaamalla itseäsi jotenkin sanallisesti.
Profiilit, joissa on tekstiä, keräävät huomattavasti enemmän tykkäyksiä kuin tyhjät. Itse en edes klikkaa tykkäystä profiileille ilman kuvausta, vaikka kuvat olisivat kuinka houkuttelevia. Jos mies ei ole valmis kertomaan itsestään yhtään mitään, en ole kiinnostunut. Niin yksinkertaista se on.
Koulutus: elämänkoulu
Ennen varsinaista kuvausta Tinder antaa sinulle mahdollisuuden kertoa, missä olet töissä tai missä olet käynyt koulua. Näihin kohtiin ei tarvitse laittaa tarkkaa työpaikkaasi tai kertoa, mitä ainetta opiskelit yliopistossa. On täysin riittävää, että mainitset vaikka JAMK, peruskoulu tai ammattiopisto, mikäli se on ollut opinahjosi. Ainoa oikeasti kielletty ilmaus tässä Tinder osiossa on myrkyllinen sana: elämänkoulu.
Ihan totta, se saa sinut vaikuttamaan hyvin epävarmalta ihmiseltä. Arvaa muuten mitä, kaikki ihmiset käyvät sitä mainitsemaasi elämänkoulua! Ja arvaa vielä mitä muuta: sen koulutuskohdan saa jättää myös tyhjäksi, jos ei halua mainita siinä mitään tai koulut eivät kuulu omaan elämään.
Minua ei kiinnosta, onko mies akateemisesti koulutettu vai onko hän perustanut oman yrityksen 15-kesäisenä vai seikkaillut maailmalla etsimässä itseään vai tehnyt sitä sun tätä hommaa 25 vuotta. Tai siis kiinnostaa, jos henkilö on kiinnostava, mutta sillä ei ole lähtökohtaisesti merkitystä.
Jos koulutuksen kohdalla lukee ELÄMÄMKOULU, tulkitsen tämän tarkoittavan, että olet noussut takajaloillesi, kun on kysytty mahdollista koulutustaustaa, etkä ole ihan sinut itsesi kanssa. Se on epäviehättävää ja siksi minä, kuten kyselyjeni perusteella moni muukin nainen, jättää tykkäämättä profiilistasi. Miehen tarkoitus voi olla esiintyä humoristina, mutta se ei onnistu. Raakaa, mutta Tinder on. Ja elämä. Oho, kävimme kaikki taas yhdellä elämänkoulun oppitunnilla!
Miesten ja naisten ero Tinderin käytössä
On tosiasia, että miehet ja naiset eivät ole tasa-arvoisessa asemassa Tinderissä. Miehet ja naiset käyttävät Tinderiä eri tavoin ja tämä on hyvä tiedostaa, jos aikoo hankkia onnistuneet Tinder-treffit.
Tinderissä on naisten markkinat, kuten yleisesti ottaen nettideittisivustoilla. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että naiset voivat olla valikoivampia sen suhteen, kenen ja kuinka monen miehen profiilia he swaippaavat oikealle eli mistä tykkäävät.
Vallitseva tilanne Tinderissä on se, että miltei jokainen naisen tekemä vihreä liketys johtaa matchin syntymiseen. Naiset voivatkin ns. valita parhaat päältä, jolloin miesten on erittäin tärkeää panostaa profiiliinsa onnistuakseen. Onneksi hyvän profiilin luominen on tosi helppoa. Laittamalla vähän ajatusta peliin saat tehtyä sellaisen Tinder profiilin, joka erottuu selvästi muista! Tähän mennessä tiedät jo, että suuri osa miehistä ei ole panostanut Tinder-profiiliinsa tippaakaan. Siksi jo parin helpon ohjeen noudattamisella pääset kisassa kärkijoukkoon.
Hyvä taktiikka miehelle matchin saamiseen Tinderissä
Tinderin ilmaisessa versiossa on tarjolla rajattu määrä tykkäyksiä eli laikkeja eli oikealle swaippauksia. Voit tykätä 100 ihmisestä, jonka jälkeen joudut ”jäähdyttelemään” 12 tunnin verran. Tämän jälkeen saat taas jatkaa tykkäysten tekemistä. Kuten sanottu, naisille tämä ei juurikaan muodosta ongelmaa, koska 100 tykkäykseen mahtuu matcheja aika suuri määrä. Miehillä tilanne on kuitenkin vähän toinen.
Tinder etäisyyden valitseminen
Tinderin asetuksissa voit valita, millä säteellä Tinder hakee sinulle seuralaisehdokkaita. Koko Suomi ja sen Tinder käyttäjät eivät ole valittavissa kerralla, vaan voit valita hakuusi ihmisiä aina kahdesta kilometristä 160 km säteelle. Kaupunkeja ei voi erikseen valita, vaikka sehän vasta olisikin hauska ominaisuus!
Ole maltillinen etäisyyden kanssa
Miehillä oikealle swaippaukset loppuvat herkästi kesken. Siksi kannattaa vahvasti priorisoida, kenelle tykkäyksiä antaa. Yksi merkittävin asia on etäisyys. Asetuksista voit määritellä, kuinka kaukana potentiaalinen kumppanisi voi olla.
Suosittelen miehiä olemaan varsin maltillisia tämän kanssa, koska etenkin isommilla paikkakunnilla deittailuseuraa on paljon tarjolla. Aloita pienin askelin, valitse vaikka 30 kilometriä etäisyydeksi. Naisella on huomattavasti pienempi kynnys tykätä profiilistasi, jos asutte samassa kaupungissa.
Vältä kovin kilpailu
Toinen toimiva ”kikka” on vältellä 22-vuotiaita naisia. Kaikki tutkimukset jo vuosikymmenten ajan ovat yhtä mieltä siitä, että reilut parikymppiset naiset (tarkemmin sanottuna 22-vuotiaat) vetävät eniten puoleensa kumppaniehdokkaita. Jos haluat välttää sen kaikkein kovimman kilpailun, suosittelen välttelemään nuorempia naisia Tinderissä. Heillä on mistä valita, etkä ehkä oikeasti jaksa kuluttaa aikaasi sellaiseen huomiosta taisteluun.
Pidä mielessä, että nuoren naisen Tinder profiili on usein myös aika siloteltu. Parikymppiset naiset osaavat selfien ottamisen jalon taidon monia muita paremmin. Älä ole liian sokea profiilikuvien hienosäädetylle kauneudelle, vaan opettele katsomaan naisten kuvia vähän laajemmasta kulmasta.
Joskus hyvin tietynlainen nuoren naisen profiili osoittautuu sellaiseksi, jonka kautta nainen hakee ilmaisten juomien tai ravintolailtojen tarjoajaa. Tässä ei ole mitään vikaa, mutta jos se ei ole se mitä itse haet, pidä silmät auki ja niiden takana valot päällä.
Hyödynnä kaikki liket
12 tuntia on loppupeleissä varsin lyhyt aika, joten kohta sinulla on taas 100 tykkäystä käytössäsi ja voit heittää verkot vesille. Valitettava totuus Tinderissä on se, että tavanomaisesti miesten on jaettava tykkäyksiä varsin avokätisesti. Tietenkin niin naisista kuin miehistäkin löytyy niin sanottuja alphayksilöitä, joita vastakkainen sukupuoli ei voi vastustaa, mutta laajaan Tinderin käyttäjäkuntaan sovellettuna tämä seikka pitää paikkansa.
Jos sinulla on kiire päästä treffeille, voi olla järkevää sijoittaa Tinder Plussaan, mutta useimmissa tapauksissa ilmainen versio toimii riittävän hyvin. Tinder Plus antaa sinulle mahdollisuuden loputtomasti tykätä toisten profiileista, jolloin saat käytyä varsin vaivattomasti läpi kaikki alueesi potentiaaliset naiset.
Naiset ja miehet käyttävät Tinderiä eri tavoin. Miehelle taktiikka, jossa swaipataan oikealle kaikkia – tai lähes kaikkia – on yleinen. Englanniksi tälle tinderöintityylille on jopa oma termi: rightswiper. Kuulostaa ehkä tökeröltä, mutta tähän taktiikkaan on myös hyvät perusteet. Naisten voi olla helppo lähteä tuomitsemaan tällaista tyyliä, mutta sanonpa vain, että kyllä Tinder miehen näkökulmasta on aika erilainen kuin naisen. Ei ole häpeä olla rightswiper!
Mitä tapahtuu Tinder matchin jälkeen?
Tilanne ei tietenkään ole aivan näin mustavalkoinen. Tinderissä on toisaalta naisten markkinat ja toisaalta ei. Kun match on syntynyt, voit aloittaa keskustelun toisen ihmisen kanssa. Mutta koska tilanne on se, että miehet laikkailevat sata- tai tuhatkertaisesti enemmän kuin naiset, ei matchin syntyminen välttämättä aina johda keskusteluun. Usein tilanne on se, että naisella on paljon matcheja, mutta vain muutama keskustelu.
Oma kokemukseni on, että tässä miehiä vasta aletaankin mitata. Ja sen ei ole tarkoitus kuulostaa ahdistavalta tai tuottaa lisää paineita, vaan päinvastoin helpottaa niitä. Kun olet keskusteluvaiheessa, voit näyttää, että olet ihminen, jonka kanssa voi jutella turvallisesti.
Vaikka olisin pyrkinyt olemaan todella huolellinen tykkäyksissäni – joista lähes aina tulee match – joukkoon mahtuu monenlaista keskustelijaa.
Jos ainoa viesti, jonka mies minulle lähettää, on jonkinlainen pusuhymiö, en vastaa hänelle mitään. Jos taas saan asiallisen, fiksun viestin, jossa mies kertoo jotain itsestään ja kysyy jotakin minusta, huomaan että hän osaa riittävän hyvin kommunikoida. Hyvä lähestymisviesti ansaitsee mielestäni myös vastauksen. Aina keskusteluista ei seuraa tapaaminen, mutta ei se haittaa. Lyhytkin viestittely, josta kuitenkin jää hyvä mieli, toimii hyvänä harjoituksena tuleville Tinder matcheille.